Balletschool Wanda Kuiper
  

Docenten

Wanda Kuiper

Wanda heeft de artistieke en de zakelijke leiding van de Balletschool. Ze is choreograaf en producent van eigen producties en wordt regelmatig gevraagd voor evenementen en voorstellingen. Bovendien geeft zij klassieke balletlessen advanced en (semi)-professioneel niveau en selectielessen klassiek ballet en tevens de pre- NBA2 lessen van de Nationale Balletacademie op locatie. Daarnaast jazz/funky/urban, floorbarre en show/musical lessen op verschillende niveaus. Zij volgde haar opleiding aan de dansacademie Hogeschool der Kunsten te Amsterdam voor docent theaterdans, klassiek ballet en jazz. Ze beschikt verder over het diploma Vocational Elementary van the Royal Academy of Dance. Wanda geeft passievol haar technische en dansante balletlessen volgens de Vaganovamethode. 

Bernadette Kuhlmann

Bernadette heeft een interne opleiding gehad bij Balletschool Wanda Kuiper, tevens beschikt zij over basisdiploma’s van 'The Royal Academy of Dancing'. Naast het lesgeven is ze fysiotherapeute, master in kinderfysiotherapie en is mede-eigenaresse van fysiotherapie Praktijk Helpman. Bernadette geeft al 25 jaar enthousiast en vol passie les bij Balletschool Wanda Kuiper en verzorgt kinder- en klassieke balletlessen bij de balletschool. Bernadette is zeer ervaren en nog altijd enthousiast. Op zaterdag geeft zij, ook dit seizoen, met veel plezier de kinderlessen vanaf 4 jaar.

Maxime Landstra 

Maxime Landstra is Rijks-gediplomeerd, afgestudeerd als dansdocent en uitvoerend moderne danseres aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem. Maxime geeft sinds een paar jaar Contemporary lessen bij de balletschool. Ze gebruikt in haar lessen invloeden vanuit o.a. Limon techniek & Flying Low. Ze houdt van dynamiek en verschillende bewegingskwaliteiten wat leidt tot lichamelijke muzikaliteit, fysieke en innerlijke expressie. Contemporary is een verzamelbegrip voor verschillende stijlen binnen de moderne dans. Deze eigentijdse dansvorm wordt ook wel 'hedendaags' genoemd. Het bevat veel floorwork - tricks, die uit verschillende stijlen zoals o.a. urban en breakdance zijn vermengd met het modern. Maxime is een bevlogen en enthousiaste docent.

Bente de Weert

Bente, oud- leerling van de balletschool, heeft gestudeerd aan de Fontys dansacademie in Tilburg en heeft een 4-jarige opleiding gevolgd aan het Nova danscollege te Haarlem, waar zij is afgestudeerd als uitvoerend danseres en docent voor klassiek,-en jazzballet en moderne dans. Tijdens haar opleiding heeft ze stage gelopen bij Balletschool Wanda Kuiper en heeft ze gedanst in dans en theaterproductie's. Tevens heeft ze tijdens het Diaghilev festival in Groningen workshops gegeven op basisscholen en middelbare scholen. Bente geeft dit seizoen op dinsdagavond klassieke balletlessen bij de balletschool. We zijn heel blij dat ze dit seizoen weer les kan geven! Naast het lesgeven is zij  Cum Laude afgestudeerd als  HBO Verpleegkundige.

Anna van der Meijden

Anna danst in de klassieke selectie advanced/professionele lessen bij Wanda Kuiper. Ze in 2015 toegelaten tot de International Ballet Summer School in Dresden van Palucca Hochschule fur Tanz, waar ze lessen kreeg van o.a. Olga Melnikova, Yannick Boquin en Joey Doucette. Ze volgde tijdens de Internationale dansstages in Antwerpen in 2017 en 2019  lessen van Altea Nunez, Craig Davidson en Samantha Allen Bancillon. Tijdens de Henny Jurriens Summer Intensives (2014, 2015 en 2016) kreeg ze  les van o.a. Maurice Causey en Cathy Martin (docent Introdans). Anna heeft reeds vele pas de deux en solo's gedanst in de voorstellingen van de balletschool. Tevens beschikt Anna over het Vocational Intermediate diploma van de R.A.D. en is Bachelor of sciences Bewegingswetenschappen, afgestudeerd aan de RUG.  Anna verzorgt klassieke balletlessen voor verschillende leeftijden en niveaus bij Balletschool Wanda Kuiper. Ze is een prachtig voorbeeld, creatief en zeer muzikaal. Anna haar lessen zijn altijd een feestje!

Elise Warmelink

Ze is Rijks-gediplomeerd dansdocent, afgestudeerd  aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Elise is oud-leerling van Balletschool Wanda Kuiper. Ze is docent klassiek ballet, jazz en modern/contemporary. Tijdens haar opleiding heeft Elise naar onze tevredenheid stage gelopen bij de balletschool en tijdens haar laatste jaar naast haar studie al kinderlessen verzorgd. Elise geeft nu al een aantal jaren les bij de balletschool en dit seizoen zal ze kinderlessen, klassieke balletlessen en jazz- en moderne/contemporary lessen. Met haar enthousiasme en energie weet ze leerlingen van alle leeftijden te passioneren voor dans!

Misa Takahashi

Misa is geboren in Akita, Japan, opgegroeid in Fukushima.
Ze is begonnen met ballet op de Hitomi Takeuchi balletschool toen ze 4 jaar oud was en heeft in de jaren les gehad van Hitomi Takeuchi, Shigeki Sato en Miwa Takeuchi.
In 2010 deed Misa mee met de Youth America Grand Prix Japan en eindigde in de top 12.
Daarna heeft ze haar opleiding gehad bij Ballet de Monte Carlo Academie Princesse Grace, The Australian Ballet School en The Washington Ballet School. Vanaf 2016 gaf ze balletles op de Hitomi Takeuchi balletschool kinderlessen, beginners & advanced ballet voor volwassenen. In 2020 is Misa naar Nederland verhuisd. Ze geeft  bij Balletschool Wanda Kuiper op verschillende niveaus ballet, waaronder de repertoire les en advanced ballet. Misa is prachtig voorbeeld en haar passie voor ballet is altijd af te lezen in haar bewegingen en lesgeven.

Żaneta Kęsik

Żaneta is geboren in Polen in 1995. Ze voltooide Dans- en Lichaamsstudies (DABS) in Poznań en behaalde een bachelor in compositie en danstechnieken. Daarna vervolgde ze haar studie in Duitsland, waar ze haar opleiding tot uitvoerend danseres heeft afgerond. In 2020  danste ze bij Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club in Groningen en werkte ze samen met het Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble (NITE). Ze is nu freelance danser en choreograaf assistent en docent en werkt met verschillende platforms en makers, o.a. met Maison The Faux (Arnhem) en Lunatics and Poets (Amsterdam). Sinds 2019 co-creëert ze ook met haar collectief wiens werk tot nu toe in Italië en Duitsland werd gepresenteerd. Zaneta is een enthousiaste, gedreven docent.

Myrthe Weehuizen

Myrthe is vanuit Balletschool Wanda Kuiper aangenomen bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten voor uitvoerend modern. Al in het 2e jaar van haar opleiding is ze door Tania Perez Salas gevraagd om in Mexico bij haar gezelschap te komen dansen. Ze heeft daarnaast haar opleiding afgemaakt tot Rijksgediplomeerd uitvoerend danseres. Ze heeft tot heden met tussenpozen gedanst bij Compania de Danza Tania Perez Salas in Mexico waarmee ze Internationaal voorstelingen heeft gedanst. Myrthe is al jaren verbonden bij de balletschool. Ze geeft met veel passie en plezier moderne/contemporary lessen en klassieke balletlessen.

Sarie van Delden

Sarie, oud-leerling van de balletschool, heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Een brede studie waar ze o.a. onderwijs in theater, zang, kleinkunst, jazzballet, musicaldans en klassiek ballet heeft gehad. Sarie is creatief, kunstzinnig en zeer gedreven en ze is een enthousiaste, muzikale en passievolle docent. Ze geeft klassieke balletlessen aan kinderen en volwassenen. Ze volgt daarnaast zelf nog de advanced selectielessen bij Balletschool Wanda Kuiper. 

Luca Speelman

Luca danst bij Balletschool Wanda Kuiper in de advanced & semi-professionele lessen. Ze heeft in 2021 / 2022 binnen de balletschool stage gelopen bij Bernadette Kuhlmann, kleuterballet voor 4 & 5 jarigen en bij Wanda Kuiper bij de jazzlessen. Ze heeft de stage ondertussen glansrijk afgerond. Dit seizoen zal Luca kleuterballet lessen voor 4 & 5 jarigen verzorgen en tevens vol enthousiasme beginners jazz voor leerlingen vanaf 9 jaar. Naast het lesgeven is ze bijna afgestuurd aan de RUG als socioloog en heeft een lesbevoegdheid als docent maatschappijleer.

Dylan Crossman

Dylan, geboren in Frankrijk, studeerde aan Trinity Laban Conservatoire of music and Dance in Londen. Na zijn opleiding is hij aangenomen bij Merce Cunningham Dance Company in New York, waar hij repertoire van de bekende Merce Cunningham heeft gedanst. Dylan heeft verder o.a. gedanst bij Bill Young, Salty Silvers & Dancers, Ryan McNamara Dance project, Kimberly Bartosik/daela en Megan Williams Dance projects. Hij is een gedreven danser, docent en choreograaf en vindt het fijn om zijn kennis over de Merce Cunningham-stijl door te geven. Naast de moderne lessen heeft Dylan afgelopen seizoen ook genoten van de jazzlessen die hij bij de balletschool geeft.

Maureen Poort

Maureen danst  bij Balletschool Wanda Kuiper in de advanced & semi-professionele lessen. Al twintig jaar danst ze vol enthousiasme bij de balletschool. Afgelopen seizoen is Maureen intern opgeleid tot balletdocent voor kinderen en jongeren.  Ze  is heel creatief, muzikaal, altijd vrolijk en een hele fijne docent. Maureen is verder kinderboekenspecialist bij Boekhandel Van der Velde en eigenaresse van tekstbureau Hieperdetyp, waar ze als neerlandica (cum Laude afgestudeerd aan de RUG), naar eigen zeggen, naast balletles geven haar droombaan in heeft gevonden.

Andrés Pérez Lopéz                                            

Andrés is als opgeleid als klassieke en moderne danser, begonnen bij Victor Ullate Balletschool in Madrid, daarna Menéndez Pelayo University in Spanje, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Professioneel Conservatorium voor Dans in Madrid. Na zijn opleiding heeft hij in veel dans- en balletproducties gedanst in Spanje en Portugal, in het Corps de Ballet en als Solist. Na jaren in ballet en moderne balletproducties gedanst te hebben, heeft hij 10 jaar in de Musical Cats gedanst in de producties in Spanje, Duitsland en Nederland om vervolgens in Nederland te blijven om in de Musical Tarzan te dansen. Tijdens zijn danscarrière heeft Andrés op verschillende balletscholen en bij balletgezelschappen lesgegeven en verschillende ballet- en moderne dansstukken gechoreografeerd voor het gezelschap waar hij ook in danste. Andrés zal dit seizoen af en toe workshops geven bij de balletschool.