Balletschool Wanda Kuiper
  

Balletschool Wanda Kuiper


Balletschool Wanda Kuiper verzorgt al 25 jaar, klassiek ballet voor alle leeftijden,  modern/contemporary, kleuterballet,  jazz/urban, show/musical van beginnend tot professioneel niveau. Wij bieden ook de mogelijkheid, in overleg en na fysieke goedkeuring, lessen te volgen als Vooropleiding voor de verschillende dansacademies en dansopleidingen in Nederland en het buitenland. 

Balletschool Wanda Kuiper bevindt zich in het centrum van Groningen vlakbij de Grote Markt. De balletschool is gevestigd in de 19e eeuwse koffie- en theefabriek „Insulinde” met op de begane grond een wachtruimte en een kleedkamer met douches. Op de eerste en tweede etage bevinden zich balletstudio’s van ieder 130 vierkante meter met zwevende vloer en voorzien van zeer grote spiegelwanden.

Het seizoen 2023-2024

  • 6 dagen in de week klassieke balletlessen, kleuterballet, jazz, jazz/urban, modern/contemporary en show/musical lessen op verschillende niveaus van beginner t/m vergevorderd en voor alle leeftijden vanaf 4 jaar.    Klik voor uitleg op de verschillende dansstijlen!
  • Lessen voor selectieklassen, semi-professionals en professionals door Wanda Kuiper.
  • Balletschool Wanda Kuiper staat al jaren bekend als een goede  voorbereiding  voor het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, Nationale Balletacademie te Amsterdam, Koninklijke Balletschool Antwerpen en de HBO dans opleidingen met diverse richtingen van dansdocent tot uitvoerend danser.
  • Eens in de twee jaar verzorgen wij  professionele voorstellingen. Onze voorstellingen zijn op 7 & 8 juni 2024 in de Martiniplaza te Groningen.
  • Het andere seizoen worden de meeste klassieke balletlessen afgesloten met een beoordeling op techniek, muzikaliteit en presentatie.  De leerlingen krijgen hiervan een certificaat van Balletschool Wanda Kuiper uitgereikt.

  • Ook dit seizoen zullen er dansworkshops worden georganiseerd  met nationale en internationale dansdocenten. Vorige seizoenen waren dat o.a. Jane Lord, Cathy Martin, Rinus Sprong (De Dutch Don’t Dance Division), Laura Bernasconi, Randell Scott, Ms. Duckworth, Jurriaan Bles, Suzanne Heyne, Erwin Theunissen, Dick O’Swanborn, Els Alkemade, Rianne Slenema, Sebastian Geiger en Floris Bosveld.
  • Regelmatig gaan onze leerlingen zelf of samen met onze docenten naar de open dagen en/of voorstellingen van de verschillende dansacademies en volgen in de vakanties lessen tijdens nationale of internationale dansstages zoals bv. van de Fedes dansacademie te Brugge, Henny Jurriëns Stichting Amsterdam, Summerdance Groningen, Summerschool van de Nationale Balletacademie en International Ballet Summer School Dresden Palucca.
  • Balletschool Wanda Kuiper is partnerschool van de Nationale Balletacademie  te Amsterdam (verbonden aan het Nationale Ballet). Verder bestaat er een nauw samenwerkingsverband tussen Balletschool Wanda Kuiper en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, de ArtEZ dansacademie Arnhem, Fontys in Tilburg en Codarts Rotterdam. Vele leerlingen van Balletschool Wanda Kuiper zijn aangenomen bij vakopleidingen voor alle richtingen zoals modern uitvoerend, docent dans, klassiek uitvoerend, jazz/ urban uitvoerend en musicalopleidingen.
  • Balletschool Wanda Kuiper is lid van de Nederlandse Bond voor Danskunstenaars.