Balletschool Wanda Kuiper
't Klooster 2 Groningen

Docenten

Wanda Kuiper

 Wanda heeft de artistieke en de zakelijke leiding van de Balletschool. Tevens geeft zij lessen klassiek ballet en selectielessen, jazz/funky jazz/urban, floorbarre en show/musical lessen op verschillende niveaus. Zij volgde haar opleiding aan de dansacademie Hogeschool der Kunsten te Amsterdam voor docent theaterdans, klassiek ballet en jazz. Ze beschikt verder over het diploma Elementary van 'the Royal Academy of Dancing'. Wanda geeft haar technische en dansante balletlessen volgens de Vaganovamethode. 

Lotte Geerts

Lotte is gediplomeerd docent, afgestudeerd in de richtingen klassiek- en jazzballet, moderne dans en show/musical. Ze is vanuit haar opleiding begonnen als stagiaire bij Balletschool Wanda Kuiper en is sindsdien als docent verbonden aan de balletschool en verzorgt kleuterballet lessen, klassieke balletlessen en jazz intermediate/advanced lessen. Lotte is tevens gediplomeerd Cesar therapeut en werkzaam bij praktijk de ROEF in Norg.

Maxime Landstra 

Maxime Landstra is Rijks-gediplomeerd, afgestudeerd als dansdocent en uitvoerend moderne danseres aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem. Maxime geeft sinds een paar jaar Contemporary lessen bij de balletschool. Ze gebruikt in haar lessen invloeden vanuit o.a. Limon techniek & Flying Low. Ze houdt van dynamiek en verschillende bewegingskwaliteiten wat leidt tot lichamelijke muzikaliteit, fysieke en innerlijke expressie. Contemporary is een verzamelbegrip voor verschillende stijlen binnen de moderne dans. Deze eigentijdse dansvorm wordt ook wel 'hedendaags' genoemd. Het bevat veel floorwork - tricks, die uit verschillende stijlen zoals o.a. urban en breakdance zijn vermengd met het modern.

Bernadette Kuhlmann

Bernadette heeft een interne opleiding gehad bij Balletschool Wanda Kuiper, tevens beschikt zij over basisdiploma’s van 'the Royal Academy of Dancing'. Naast het lesgeven is ze fysiotherapeute, master in kinderfysiotherapie en is mede-eigenaresse van fysiotherapie Praktijk Helpman. Bernadette geeft al 20 jaar les bij Balletschool Wanda Kuiper en verzorgt kinder- en klassieke balletlessen bij de balletschool. 

Bente de Weert

Bente heeft gestudeerd aan de Fontys dansacademie in Tilburg en heeft een 4-jarige opleiding gevolgd aan het Nova danscollege te Haarlem, waar zij is afgestudeerd als uitvoerend danseres en docent voor klassiek,-en jazzballet en moderne dans. Tijdens haar opleiding heeft ze stage gelopen bij Balletschool Wanda Kuiper en heeft ze gedanst in dans en theaterproductie's. Tevens heeft ze tijdens het Diaghilev festival in Groningen workshops gegeven op basisscholen en middelbare scholen. Bente verzorgt klassieke, jazz en moderne lessen bij de balletschool.

 Jessica Pouw 

Jessica is haar opleiding begonnen bij Randell Scott Dance Center in Alkmaar en vervolgde haar 4-jarige opleiding in Leeuwarden en is sinds juni 2009 gediplomeerd docent voor klassiek en jazzballet, modern en show/musical. Ze heeft meerdere seizoenen stage gelopen bi jBalletschool Wanda Kuiper en heeft gedanst, tijdens haar opleiding, in choreografieën van TomStuart (De Dutch Don’t Dance Division) en Stefan Ernst. Bij Balletschool Wanda Kuiper verzorgt Jessica jazz/urban- en moderne/floorwork lessen. 

Sarie van Delden 

Sarie heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Een brede studie waar ze o.a. onderwijs in theater, zang, kleinkunst, jazzballet, musicaldans en klassiekballet heeft gehad. Sarie geeft klassieke balletlessen aan kinderen en volwassenen en volgt daarnaast de advanced selectielessen bij Balletschool Wanda Kuiper.  Sarie geeft ook prive zanglessen.

Elise Warmelink

Elise is oud-leerling van Balletschool Wanda Kuiper. Ze is in juni 2018 afgestudeerd dansdocent aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Elise is nu Rijks-gediplomeerd docent klassiek ballet, jazz  en modern/contemporary. Tijdens haar opleiding heeft Elise naar onze tevredenheid stage gelopen bij de balletschool en tijdens haar laatste jaar naast haar studie al kinderlessen verzorgd. Elise geeft dit seizoen kleuter -en kinderlessen, klassieke balletlessen en jazz- en moderne/contemporary lessen.

Agnese Fiocchi

Agnese is geboren in Italie. Op zestien jarige leeftijd is ze begonnen aan haar professionele dansopleiding voor Contemporary danser in Rome o.l.v Mauro Astolfi.  In 2016 is ze afgestudeerd als  Rijks-gediplomeerd Contemporary danser bij Artez. (Bachelor in Dance) Ze heeft tijdens haar stage periode gedanst bij Club Guy and Roni's Poetric Disasters Club en gewerkt met Marie Goeminne. Ze is tevens de oprichter en een van de dansers van Teddy's Last Ride (2017)

Bianca Pratali

Bianca is gediplomeerd dans docent, contemporary en klassiek ballet, diploma behaald bij ‘Centro di Formazone A.S.C Danza-Accademia Insegnanti di Ballo’. Ze heeft gedanst bij ‘Balletto di Toscana’, ‘Opus Ballet’ en ‘Dance art faculty’. Ze is jaren solist en dance captain geweest bij ‘Evolution Dance Theater’ in Rome. Bianca is een enthousiaste, gepassioneerd dansdocent. Ze geeft 'Pilates voor dansers' bij de balletschool en is vaste inval docent voor Contemporary en klassiek balletlessen.

Inge de Bruine 

Inge is rijks-gediplomeerd, afgestudeerd als dansdocent aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem met, naast klassiek en ADV/danseducatie, de specialisaties modern en jazz. Naast haar opleiding heeft ze internationale studiereizen gemaakt naar o.a Moskou en New York. Inge is dansdocent bij het Werkman Stadslyceum en verzorgt daarnaast jazz en moderne lessen bij Balletschool Wanda Kuiper.