Balletschool Wanda Kuiper
  

Docenten

Wanda Kuiper

Wanda heeft de artistieke en de zakelijke leiding van de Balletschool. Ze is choreograaf en producent van eigen producties en wordt regelmatig gevraagd voor evenementen en voorstellingen. Bovendien geeft zij klassieke balletlessen advanced en (semi)-professioneel niveau en selectielessen klassiek ballet en tevens de pre- NBA2 lessen van de Nationale Balletacademie op locatie. Daarnaast jazz/funky/urban, floorbarre en show/musical lessen op verschillende niveaus. Zij volgde haar opleiding aan de dansacademie Hogeschool der Kunsten te Amsterdam voor docent theaterdans, klassiek ballet en jazz. Ze beschikt verder over het diploma Vocational Elementary van the Royal Academy of Dance. Wanda geeft haar technische en dansante balletlessen volgens de Vaganovamethode. 

Bernadette Kuhlmann

Bernadette heeft een interne opleiding gehad bij Balletschool Wanda Kuiper, tevens beschikt zij over basisdiploma’s van 'the Royal Academy of Dancing'. Naast het lesgeven is ze fysiotherapeute, master in kinderfysiotherapie en is mede-eigenaresse van fysiotherapie Praktijk Helpman. Bernadette geeft al meer dan 20 jaar enthousiast en vol passie les bij Balletschool Wanda Kuiper en verzorgt kinder- en klassieke balletlessen bij de balletschool. Op zaterdag geeft zij, ook dit seizoen, met veel plezier de kinderlessen vanaf 4 jaar.

Maxime Landstra 

Maxime Landstra is Rijks-gediplomeerd, afgestudeerd als dansdocent en uitvoerend moderne danseres aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem. Maxime geeft sinds een paar jaar Contemporary lessen bij de balletschool. Ze gebruikt in haar lessen invloeden vanuit o.a. Limon techniek & Flying Low. Ze houdt van dynamiek en verschillende bewegingskwaliteiten wat leidt tot lichamelijke muzikaliteit, fysieke en innerlijke expressie. Contemporary is een verzamelbegrip voor verschillende stijlen binnen de moderne dans. Deze eigentijdse dansvorm wordt ook wel 'hedendaags' genoemd. Het bevat veel floorwork - tricks, die uit verschillende stijlen zoals o.a. urban en breakdance zijn vermengd met het modern. Dit seizoen zal Maxime tot de kerstvakantie afwezig zijn ivm zwangerschapsverlof van haar tweede kindje. De lessen worden vervangen tot januari door Besim Hoti en evt verschillende gastdocenten oa. Manuel Paolini, Gaja Caruso en Olympia Kotopoulos.

Bente de Weert

Bente heeft gestudeerd aan de Fontys dansacademie in Tilburg en heeft een 4-jarige opleiding gevolgd aan het Nova danscollege te Haarlem, waar zij is afgestudeerd als uitvoerend danseres en docent voor klassiek,-en jazzballet en moderne dans. Tijdens haar opleiding heeft ze stage gelopen bij Balletschool Wanda Kuiper en heeft ze gedanst in dans en theaterproductie's. Tevens heeft ze tijdens het Diaghilev festival in Groningen workshops gegeven op basisscholen en middelbare scholen. Bente geeft dit seizoen op dinsdagavond klassieke balletlessen bij de balletschool. We zijn heel blij dat ze dit seizoen weer les kan geven! Naast het lesgeven is zij net Cum Laude afgestudeerd als  HBO Verpleegkundige.

Anna van der Meijden

Anna danst in de klassieke selectie advanced/professionele lessen bij Wanda Kuiper. Ze in 2015 toegelaten tot de International Ballet Summer School in Dresden van Palucca Hochschule fur Tanz waar ze lessen kreeg van o.a. Olga Melnikova, Yannick Boquin en Joey Doucette. Ze volgde tijdens de Internationale dansstages in Antwerpen in 2017 en 2019  lessen van Altea Nunez, Craig Davidson en Samantha Allen Bancillon. Tijdens de Henny Jurriens Summer Intensives (2014,2015 en 2016) kreeg ze  les van o.a. Maurice Causey en Cathy Martin (docent Introdans). Anna heeft reeds vele pas de deux en solo's gedanst in de voorstellingen van de balletschool. Tevens beschikt Anna over het Vocational Intermediate diploma van de R.A.D. en is Bachelor of sciences Bewegingswetenschappen, afgestudeerd aan de RUG.  Naast haar Master BW zal Anna dit seizoen klassieke balletlessen geven bij Balletschool Wanda Kuiper.

Matthew Pawlicki-Sinclair

Matthew heeft 10 jaar gedanst als Grand Sujet bij Het Nationale Ballet, danser bij Kansas City Ballet en was solist bij het  Oregon Ballet Theatre. Hij is gastdocent voor ballet techniek lessen bij dansgezelsschappen en scholen zoals het Oregon Ballet Theatre, Ballet Northwest, Henny Jurriens Studio, Evergreen City Ballet,Emerald Ballet Theatre, Sultanov Russian Ballet Academy and SMJ Performing Arts. Matthew gaat bij Balletschool Wanda Kuiper de Ballet Conditioning Techniek les geven en klassieke balletlessen op verschillende niveaus. Op zaterdagen geeft Matthew ook een repertoire neo-classical les. We zijn blij met deze enthousiaste bevlogen danser en docent.

Elise Warmelink

Ze is Rijks-gediplomeerd dansdocent, afgestudeerd  aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Elise is oud-leerling van Balletschool Wanda Kuiper. Ze is docent klassiek ballet, jazz en modern/contemporary. Tijdens haar opleiding heeft Elise naar onze tevredenheid stage gelopen bij de balletschool en tijdens haar laatste jaar naast haar studie al kinderlessen verzorgd. Elise geeft nu al een aantal jaren les bij de balletschool en dit seizoen zal ze kinderlessen, klassieke balletlessen en jazz- en moderne/contemporary lessen. Met haar enthousiasme en energie weet ze leerlingen van alle leeftijden te passioneren voor dans!

Sarie van Delden 

Sarie heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Een brede studie waar ze o.a. onderwijs in theater, zang, kleinkunst, jazzballet, musicaldans en klassiekballet heeft gehad. Sarie is een enthousiaste en passievolle docent en geeft klassieke balletlessen aan kinderen en volwassenenen haar energieke show/musicallessen zijn  geliefd bij de leerlingen. Ze volgt daarnaast zelf nog de advanced selectielessen bij Balletschool Wanda Kuiper.  Sarie geeft ook prive zanglessen.

Besim Hoti

Besim is begonnen met hiphop en breakdance en daarna besloten verder te gaan met ballet en contemporary. Hij heeft zijn dansopleiding bij Codarts in Rotterdam gedaan en vervolgens tijdens zijn stage gedanst bij Conny Janssen danst. Besim werd al gauw aangenomen bij Scapino Rotterdam en heeft daar 3 jaar gedanst. Daarna nog 2 jaar bij een Duits gezelschap tot hij besloot te gaan freelancen en heeft als danser veel van de wereld gezien. Besim zijn andere droom, om neurochirurg te worden, is hij nu aan het verwezenlijken. Naast zijn drukke studie zal hij zijn dans skills met onze leerlingen delen. Besim gaat de lessen van Maxime vervangen tot de kerstvakantie.

Bianca Pratali

Bianca, ex-danseres, is gediplomeerd dans docent voor contemporary en klassiek ballet, diploma behaald bij ‘Centro di Formazone A.S.C Danza-Accademia Insegnanti di Ballo’. Ze heeft gedanst bij ‘Balletto di Toscana’, ‘Opus Ballet’ en ‘Dance art faculty’. Ze is jaren solist en dance captain geweest bij ‘Evolution Dance Theater’ in Rome. Bianca is een enthousiaste, hardwerkende dansdocent. Dit seizoen geeft Bianca ivm haar verhuizing naar Duitsland, op workshop basis, eens in de 6 weken, choreography lessen  bij de balletschool. 

Jessica Pouw

Jessica is afgestudeerd docent dans en heeft zich gespecialiseerd in modern, floorwork en jazz/urban. Ze is vanuit haar opleiding begonnen als stagiaire bij Balletschool Wanda Kuiper en is sindsdien als docent verbonden aan de balletschool. Jessica heeft 10 jaar gewerkt bij Balletschool Wanda Kuiper, zich daarna volledig gericht op haar studie verpleegkunde. We zijn blij dat ze dit seizoen weer les komt geven! Jessica gaat op maandag modern/contemporary geven. In haar lessen veel floorwork, tricks en turns en met veel plezier en enthousiasme weet ze de leerlingen altijd heel hard te laten werken. 

Gaja Caruso

Gaja Caruso is danseres en choreograaf en komt oorspronkelijk uit Slovenië. Ze is op haar veertiende haar dansopleiding begonnen en uiteindelijk gestudeerd aan de Budapest Contemporary Dance Academy. Ze heeft daar les gehad van veel verschillende docenten en dansers die nu ook nog haar inspriratiebron zijn voor haar lessen. Ze kreeg oa les van Tijen Lawton, Elelonor Valere Lachky, Marco Torrice, Thi Mai Nguyen, David Miko, Sandor Petrovics, Zsuzsa Rozsavölgy and Máté Meszaros. Ze is Cum Laude afgestudeerd aan de Budapest Contemporary Dance Academy in 2019. Gaja is in Groningen terecht gekomen doordat ze meegedanst heeft in een choreografie van the Poetic Distasters Club (Guy & Roni) Gaja haar Contemporary lessen hebben een mooie opbouw en bestaan o.a. uit floorwork,  partnering en de Limon techniek en zal beginners, interm/adv en advanced lessen gaan geven bij Balletschool Wanda Kuiper.

Lotte Geerts

Lotte is gediplomeerd docent, afgestudeerd in de richtingen klassiek- en jazzballet, moderne dans en show/musical. Ze is vanuit haar opleiding begonnen als stagiaire bij Balletschool Wanda Kuiper en is sindsdien als docent verbonden aan de balletschool en verzorgt kleuterballet lessen, klassieke balletlessen en jazz intermediate/advanced lessen. Lotte is tevens gediplomeerd Cesar therapeut en werkzaam bij praktijk de ROEF in Norg.  Lotte zal dit seizoen geen vaste lessen geven, maar blijft verbonden aan de balletschool om in te vallen en bij te springen waar nodig. Ook met de voorstellingen en repetities zal Lotte zoveel mogelijk aanwezig zijn.

Myrthe Weehuizen

Myrthe is vanuit Balletschool Wanda Kuiper aangenomen bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten voor uitvoerend modern. Al in het 2e jaar van haar opleiding is ze door Tania Perez Salas gevraagd om in Mexico bij haar gezelschap te komen dansen. Ze heeft ondertussen haar opleiding ook afgemaakt en is Rijksgediplomeerd uitvoerend danseres. Ze heeft tot heden met tussenpozen gedanst bij Compania de Danza Tania Perez Salas in Mexico waarmee ze Internationaal voorstelingen heeft gedanst. Myrthe is al jaren verbonden bij de balletschool, omdat we haar niet kunnen missen en zodra ze in nederland is workshops geeft en invalt waar nodig.