Balletschool Wanda Kuiper
  

Docenten

Wanda Kuiper

Wanda heeft de artistieke en de zakelijke leiding van de Balletschool. Ze is choreograaf en producent van eigen producties en wordt regelmatig gevraagd voor evenementen en voorstellingen. Bovendien geeft zij lessen- en selectielessen Klassiek ballet, jazz/funky jazz/urban, floorbarre en show/musical lessen op verschillende niveaus. Zij volgde haar opleiding aan de dansacademie Hogeschool der Kunsten te Amsterdam voor docent theaterdans, klassiek ballet en jazz. Ze beschikt verder over het diploma Vocational Elementary van the Royal Academy of Dance. Wanda geeft haar technische en dansante balletlessen volgens de Vaganovamethode. 

Bernadette Kuhlmann

Bernadette heeft een interne opleiding gehad bij Balletschool Wanda Kuiper, tevens beschikt zij over basisdiploma’s van 'the Royal Academy of Dancing'. Naast het lesgeven is ze fysiotherapeute, master in kinderfysiotherapie en is mede-eigenaresse van fysiotherapie Praktijk Helpman. Bernadette geeft al meer dan 20 jaar enthousiast en vol passie les bij Balletschool Wanda Kuiper en verzorgt kinder- en klassieke balletlessen bij de balletschool. 

Maxime Landstra 

Maxime Landstra is Rijks-gediplomeerd, afgestudeerd als dansdocent en uitvoerend moderne danseres aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem. Maxime geeft sinds een paar jaar Contemporary lessen bij de balletschool. Ze gebruikt in haar lessen invloeden vanuit o.a. Limon techniek & Flying Low. Ze houdt van dynamiek en verschillende bewegingskwaliteiten wat leidt tot lichamelijke muzikaliteit, fysieke en innerlijke expressie. Contemporary is een verzamelbegrip voor verschillende stijlen binnen de moderne dans. Deze eigentijdse dansvorm wordt ook wel 'hedendaags' genoemd. Het bevat veel floorwork - tricks, die uit verschillende stijlen zoals o.a. urban en breakdance zijn vermengd met het modern.

Bente de Weert

Bente heeft gestudeerd aan de Fontys dansacademie in Tilburg en heeft een 4-jarige opleiding gevolgd aan het Nova danscollege te Haarlem, waar zij is afgestudeerd als uitvoerend danseres en docent voor klassiek,-en jazzballet en moderne dans. Tijdens haar opleiding heeft ze stage gelopen bij Balletschool Wanda Kuiper en heeft ze gedanst in dans en theaterproductie's. Tevens heeft ze tijdens het Diaghilev festival in Groningen workshops gegeven op basisscholen en middelbare scholen. Bente verzorgt klassieke, jazz en moderne lessen bij de balletschool. Naast het lesgeven volgt zij haar studie HBO Verpleegkunde.

Elise Warmelink

Elise is oud-leerling van Balletschool Wanda Kuiper.  Ze is Rijks-gediplomeerd dansdocent, afgestudeerd  aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Elise is docent klassiek ballet, jazz en modern/contemporary. Tijdens haar opleiding heeft Elise naar onze tevredenheid stage gelopen bij de balletschool en tijdens haar laatste jaar naast haar studie al kinderlessen verzorgd. Elise geeft dit seizoen kleuter -en kinderlessen, klassieke balletlessen en jazz- en moderne/contemporary lessen. 

Anna van der Meijden

Anna danst in de klassieke selectie advanced/professionele lessen bij Wanda Kuiper. Ze in 2015 toegelaten tot de International Ballet Summer School in Dresden van Palucca Hochschule fur Tanz waar ze lessen kreeg van o.a. Olga Melnikova, Yannick Boquin en Joey Doucette. Ze volgde tijdens de Internationale dansstages in Antwerpen in 2017 en 2019  lessen van Altea Nunez, Craig Davidson en Samantha Allen Bancillon. Tijdens de Henny Jurriens Summer Intensives (2014,2015 en 2016) kreeg ze  les van o.a. Maurice Causey en Cathy Martin (docent Introdans). Tevens beschikt Anna over het Vocational Intermediate diploma van de Royal Academy of Dance en is Bachelor of sciences in Bewegingswetenschappen, afgestudeerd aan de RUG.  Anna heeft reeds vele pas de deux en solo's gedanst in de voorstellingen van de balletschool en zal dit seizoen klassieke balletlessen verzorgen bij Balletschool Wanda Kuiper.

Sarie van Delden 

Sarie heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Een brede studie waar ze o.a. onderwijs in theater, zang, kleinkunst, jazzballet, musicaldans en klassiekballet heeft gehad. Sarie geeft klassieke balletlessen aan kinderen en volwassenen en volgt daarnaast de advanced selectielessen bij Balletschool Wanda Kuiper.  Sarie geeft ook prive zanglessen.

Bianca Pratali

Bianca, ex-danseres, is gediplomeerd dans docent voor contemporary en klassiek ballet, diploma behaald bij ‘Centro di Formazone A.S.C Danza-Accademia Insegnanti di Ballo’. Ze heeft gedanst bij ‘Balletto di Toscana’, ‘Opus Ballet’ en ‘Dance art faculty’. Ze is jaren solist en dance captain geweest bij ‘Evolution Dance Theater’ in Rome. Bianca is een enthousiaste, gepassioneerd dansdocent. Ze geeft Floorbarre/Pilates for dancers, Contemporary en klassieke ballet lessen  bij de balletschool .

Lotte Geerts

Lotte is gediplomeerd docent, afgestudeerd in de richtingen klassiek- en jazzballet, moderne dans en show/musical. Ze is vanuit haar opleiding begonnen als stagiaire bij Balletschool Wanda Kuiper en is sindsdien als docent verbonden aan de balletschool en verzorgt kleuterballet lessen, klassieke balletlessen en jazz intermediate/advanced lessen. Lotte is tevens gediplomeerd Cesar therapeut en werkzaam bij praktijk de ROEF in Norg.  Lotte zal dit seizoen geen vaste lessen geven, maar blijft verbonden aan de balletschool om in te vallen en bij te springen waar nodig. Ook met de voorstellingen en repetities zal Lotte zoveel mogelijk aanwezig zijn.