Balletschool Wanda Kuiper
  

Docenten

Wanda Kuiper

Wanda heeft de artistieke en de zakelijke leiding van de Balletschool. Ze is choreograaf en producent van eigen producties en wordt regelmatig gevraagd voor evenementen en voorstellingen. Bovendien geeft zij klassieke balletlessen advanced en (semi)-professioneel niveau en selectielessen klassiek ballet en tevens de pre- NBA2 lessen van de Nationale Balletacademie op locatie. Daarnaast jazz/funky/urban, floorbarre en show/musical lessen op verschillende niveaus. Zij volgde haar opleiding aan de dansacademie Hogeschool der Kunsten te Amsterdam voor docent theaterdans, klassiek ballet en jazz. Ze beschikt verder over het diploma Vocational Elementary van the Royal Academy of Dance. Wanda geeft passievol haar technische en dansante balletlessen volgens de Vaganovamethode. 

Bernadette Kuhlmann

Bernadette heeft een interne opleiding gehad bij Balletschool Wanda Kuiper, tevens beschikt zij over basisdiploma’s van 'The Royal Academy of Dancing'. Naast het lesgeven is ze fysiotherapeute, master in kinderfysiotherapie en is mede-eigenaresse van fysiotherapie Praktijk Helpman. Bernadette geeft al 25 jaar enthousiast en vol passie les bij Balletschool Wanda Kuiper en verzorgt kinder- en klassieke balletlessen bij de balletschool. Bernadette is zeer ervaren en nog altijd enthousiast. Op zaterdag geeft zij, ook dit seizoen, met veel plezier de kinderlessen vanaf 4 jaar.

Maxime Landstra 

Maxime Landstra is Rijks-gediplomeerd, afgestudeerd als dansdocent en uitvoerend moderne danseres aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem. Maxime geeft sinds een paar jaar Contemporary lessen bij de balletschool. Ze gebruikt in haar lessen invloeden vanuit o.a. Limon techniek & Flying Low. Ze houdt van dynamiek en verschillende bewegingskwaliteiten wat leidt tot lichamelijke muzikaliteit, fysieke en innerlijke expressie. Contemporary is een verzamelbegrip voor verschillende stijlen binnen de moderne dans. Deze eigentijdse dansvorm wordt ook wel 'hedendaags' genoemd. Het bevat veel floorwork - tricks, die uit verschillende stijlen zoals o.a. urban en breakdance zijn vermengd met het modern. Maxime is een bevlogen en enthousiaste docent.

Bente de Weert

Bente, oud- leerling van de balletschool, heeft gestudeerd aan de Fontys dansacademie in Tilburg en heeft een 4-jarige opleiding gevolgd aan het Nova danscollege te Haarlem, waar zij is afgestudeerd als uitvoerend danseres en docent voor klassiek,-en jazzballet en moderne dans. Tijdens haar opleiding heeft ze stage gelopen bij Balletschool Wanda Kuiper en heeft ze gedanst in dans en theaterproductie's. Tevens heeft ze tijdens het Diaghilev festival in Groningen workshops gegeven op basisscholen en middelbare scholen. Bente geeft dit seizoen op dinsdagavond klassieke balletlessen bij de balletschool. We zijn heel blij dat ze dit seizoen weer les kan geven! Naast het lesgeven is zij  Cum Laude afgestudeerd als  HBO Verpleegkundige.

Anna van der Meijden

Anna danst in de klassieke selectie advanced/professionele lessen bij Wanda Kuiper. Ze in 2015 toegelaten tot de International Ballet Summer School in Dresden van Palucca Hochschule fur Tanz, waar ze lessen kreeg van o.a. Olga Melnikova, Yannick Boquin en Joey Doucette. Ze volgde tijdens de Internationale dansstages in Antwerpen in 2017 en 2019  lessen van Altea Nunez, Craig Davidson en Samantha Allen Bancillon. Tijdens de Henny Jurriens Summer Intensives (2014, 2015 en 2016) kreeg ze  les van o.a. Maurice Causey en Cathy Martin (docent Introdans). Anna heeft reeds vele pas de deux en solo's gedanst in de voorstellingen van de balletschool. Tevens beschikt Anna over het Vocational Intermediate diploma van de R.A.D. en is Bachelor of sciences Bewegingswetenschappen, afgestudeerd aan de RUG.  Anna verzorgt klassieke balletlessen voor verschillende leeftijden en niveaus bij Balletschool Wanda Kuiper.

Elise Warmelink

Ze is Rijks-gediplomeerd dansdocent, afgestudeerd  aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Elise is oud-leerling van Balletschool Wanda Kuiper. Ze is docent klassiek ballet, jazz en modern/contemporary. Tijdens haar opleiding heeft Elise naar onze tevredenheid stage gelopen bij de balletschool en tijdens haar laatste jaar naast haar studie al kinderlessen verzorgd. Elise geeft nu al een aantal jaren les bij de balletschool en dit seizoen zal ze kinderlessen, klassieke balletlessen en jazz- en moderne/contemporary lessen. Met haar enthousiasme en energie weet ze leerlingen van alle leeftijden te passioneren voor dans!

Gaja Caruso

Gaja Caruso is danseres en choreograaf en komt oorspronkelijk uit Slovenië. Ze is op haar veertiende haar dansopleiding begonnen en uiteindelijk gestudeerd aan de Budapest Contemporary Dance Academy. Ze heeft daar les gehad van veel verschillende docenten en dansers die nu ook nog haar inspriratiebron zijn voor haar lessen. Ze kreeg oa les van Tijen Lawton, Elelonor Valere Lachky, Marco Torrice, Thi Mai Nguyen, David Miko, Sandor Petrovics, Zsuzsa Rozsavölgy and Máté Meszaros. Ze is Cum Laude afgestudeerd aan de Budapest Contemporary Dance Academy in 2019. Gaja is in Groningen terecht gekomen doordat ze meegedanst heeft in een choreografie van the Poetic Distasters Club (Guy & Roni) Gaja haar Contemporary lessen hebben een mooie opbouw en bestaan o.a. uit floorwork,  partnering en de Limon techniek en geeft beginners, interm/adv en advanced lessen bij Balletschool Wanda Kuiper.

Andrés Pérez Lopéz

Andrés is als opgeleid als klassieke en moderne danser, begonnen bij Victor Ullate Balletschool in Madrid, daarna
Menéndez Pelayo University in Spanje, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Professioneel Conservatorium voor Dans in Madrid. Na zijn opleiding heeft hij in veel dans- en balletproducties gedanst in Spanje en Portugal, in het Corps de Ballet en als Solist. Na jaren in ballet en moderne balletproducties gedanst te hebben, heeft hij 10 jaar in de Musical Cats gedanst in de producties in Spanje, Duitsland en Nederland om vervolgens in Nederland te blijven om in de Musical Tarzan te dansen. Tijdens zijn danscarrière heeft Andrés op verschillende balletscholen en bij balletgezelschappen lesgegeven en verschillende ballet- en moderne dansstukken gechoreografeerd voor het gezelschap waar hij ook in danste. Andrés heeft een enorme passie om les te geven, geniet van de groei en vorderingen van de ballettechniek van de leerlingen. Met zijn enthousiasme om zijn kennis en passie over te dragen zullen de ballet- en danslessen leuk zijn en is hard werken een feest. Andrés verheugd zich erop om bij de balletschool te gaan les geven!

Żaneta Kęsik

Żaneta is geboren in Polen in 1995. Ze voltooide Dans- en Lichaamsstudies (DABS) in Poznań en behaalde een bachelor in compositie en danstechnieken. Daarna vervolgde ze haar studie in Duitsland, waar ze haar opleiding tot uitvoerend danseres heeft afgerond. In 2020  danste ze bij Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club in Groningen en werkte ze samen met het Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble (NITE). Ze is nu freelance danser en choreograaf assistent en docent en werkt met verschillende platforms en makers, o.a. met Maison The Faux (Arnhem) en Lunatics and Poets (Amsterdam). Sinds 2019 co-creëert ze ook met haar collectief wiens werk tot nu toe in Italië en Duitsland werd gepresenteerd. Zaneta is een enthousiaste, gedreven docent.

Sarie van Delden

Sarie, oud-leerling van de balletschool, heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Een brede studie waar ze o.a. onderwijs in theater, zang, kleinkunst, jazzballet, musicaldans en klassiek ballet heeft gehad. Sarie is een enthousiaste, muzikale en passievolle docent en geeft klassieke balletlessen aan kinderen en volwassenenen. Ze volgt daarnaast zelf nog de advanced selectielessen bij Balletschool Wanda Kuiper. 

Misa Takahashi

Misa is geboren in Akita, Japan, opgegroeid in Fukushima.
Ze is begonnen met ballet op de Hitomi Takeuchi balletschool toen ze 4 jaar oud was en heeft in de jaren les gehad van Hitomi Takeuchi, Shigeki Sato en Miwa Takeuchi.
In 2010 deed Misa mee met de Youth America Grand Prix Japan en eindigde in de top 12.
Daarna heeft ze haar opleiding gehad bij Ballet de Monte Carlo Academie Princesse Grace, The Australian Ballet School en The Washington Ballet School. Vanaf 2016 gaf ze balletles op de Hitomi Takeuchi balletschool kinderlessen, beginners & advanced ballet voor volwassenen. In 2020 is Misa naar Nederland verhuisd. We zijn verheugd dat ze bij Balletschool Wanda Kuiper op verschillende niveaus ballet gaat geven.

Myrthe Weehuizen

Myrthe is vanuit Balletschool Wanda Kuiper aangenomen bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten voor uitvoerend modern. Al in het 2e jaar van haar opleiding is ze door Tania Perez Salas gevraagd om in Mexico bij haar gezelschap te komen dansen. Ze heeft daarnaast haar opleiding afgemaakt tot Rijksgediplomeerd uitvoerend danseres. Ze heeft tot heden met tussenpozen gedanst bij Compania de Danza Tania Perez Salas in Mexico waarmee ze Internationaal voorstelingen heeft gedanst. Myrthe is al jaren verbonden bij de balletschool. Ze geeft met veel passie en plezier moderne/contemporary lessen en klassieke balletlessen.

Luca Speelman

Luca danst bij Balletschool Wanda Kuiper in de advanced & semi-professionele lessen. Ze heeft in 2021 / 2022 binnen de balletschool stage gelopen bij Bernadette Kuhlmann, kleuterballet voor 4 & 5 jarigen en heeft de stage met succes afgerond. Dit seizoen zal Luca op zaterdag de kleuterballet les voor 4 jarigen verzorgen.

Bianca Pratali

Bianca, danseres en gediplomeerd dans docent voor contemporary en klassiek ballet, diploma behaald bij ‘Centro di Formazone A.S.C Danza-Accademia Insegnanti di Ballo’. Ze heeft gedanst bij ‘Balletto di Toscana’, ‘Opus Ballet’ en ‘Dance art faculty’. Ze is jaren solist en dance captain geweest bij ‘Evolution Dance Theater’ in Rome. Bianca is een enthousiaste, hardwerkende dansdocent. Dit seizoen geeft Bianca ivm haar verhuizing naar Duitsland, op workshop basis, eens in de 6 weken, choreography lessen  bij de balletschool.

Matthew Pawlicki-Sinclair

Matthew zal dit seizoen af en toe workshops geven bij Balletschool Wanda Kuiper. Hij heeft gedanst als Grand Sujet bij Het Nationale Ballet, danser bij Kansas City Ballet en het  Oregon Ballet Theatre. Hij is gastdocent voor ballet techniek lessen bij dansgezelsschappen en scholen zoals het Oregon Ballet Theatre, Ballet Northwest, Henny Jurriens Studio, Evergreen City Ballet,Emerald Ballet Theatre, Sultanov Russian Ballet Academy and SMJ Performing Arts.